Engineering

Erkende project-methodiek
SurTel werkt volgens de erkende Prince2 (PRojects IN Controlled Environments) methodiek, een gestructureerde, generieke methode voor effectief projectmanagement, gericht op het beheerst opstarten, realiseren en afsluiten van projecten met een heldere bedrijfsdoelstelling in een klant-leveranciers omgeving.
Het doel is tevoren exact te definiëren wat we gaan doen, op welke wijze, binnen welke tijdspanne en hoe het eindresultaat eruit moet gaan zien. Op die manier weet u steeds wat u van ons kunt verwachten en heeft u overzicht in de planning en het kostenplaatje.

Projectteam
Per project stelt SurTel een team samen van medewerkers met elk hun eigen specialisme. Vervolgens wordt het project ingedeeld in een aantal fases; de startfase, de voorbereidingsfase, de uitvoeringsfase en de opleverings- en overdrachtsfase.

Garantie kwaliteit en continuïteit
De wijze van implementatie, in te zetten mankracht, de tijdsplanning, de uitrol van de apparatuur en het in de praktijk uittesten ervan, het opleiden van de gebruikers, alles wordt beschreven en na akkoord van de klant vastgelegd. Op die manier garanderen we de kwaliteit en continuïteit bij de uitvoer van het project."

SurTel levert een breed pakket aan telecomproducten en -systemen. Van portofoons, mobilofoons en digitale netwerken tot en met geavanceerde Intercom oplossingen. We zorgen ook voor de levering, installatie, inbedrijfsstelling en 24/7 onderhoud van geavanceerde systemen en complete netwerken (o.a. PMR, P25 ,TETRA, MotoTRBO, Private LMR netwerken ).

SurTel heeft veel ervaring in het aanbieden, realiseren en onderhouden van geavanceerde communicatie- en netwerkoplossingen voor Openbare Orde en Veiligheid (OOV), Overheid, Gezondheidszorg, Openbaar Vervoer & Transport en Industrie.

Door projectmatige aanpak zijn we in staat om turn-key oplossingen te bieden en uw project van A tot Z te begeleiden: ontwerp en engineering, projectbegeleiding en natuurlijk de bedrijfsvaardige oplevering. SurTel werkt nauw samen met gerenommeerde partners als MOTOROLA, Zenitel, ICOM, FLUKE ,VAISALA , TESSCO , HUTTON , EBIDON enz…

Digitale portofoon & mobilofoon netwerken

Digitale Communicatie
Naast de standaard portofoons en mobilofoons Levert SurTel ook digitale portofoons en mobilofoons. Een bijkomend groot voordeel is dat men met deze portofoons 2 gesprekken op één frequentie kan voeren. Deze digitale portofoons en mobilofoons zijn niet afluisterbaar.

De digitale portofoons en mobilofoons bieden meer functionaliteit en verbeterde efficiëntie ten opzichte van de huidige analoge apparatuur.

Deze portofoons en mobilofoons maken gebruik van speciale digitale VHF- en UHF-frequenties voor landmobiele communicatie waarvoor een zendvergunning benodigd is. Op termijn zal deze apparatuur de conventionele analoge radiocommunicatieapparatuur vervangen. Daarnaast biedt deze apparatuur de mogelijkheid om met conventionele analoge radiocommunicatieapparatuur te communiceren, zodat bestaande apparatuur geleidelijk aan vervangen kan worden door nieuwe digitale apparatuur.

Voor Motorola MotoTRBO portofoons en mobilofoons levert SurTel diverse randapparatuur.

Tevens leveren wij voor de MotoTRBO portofoons en mobilofoons, onderdelen en accessoires, zoals antennes, nieuwe behuizingen, hand-microfoons, recherchesets, enz.

SurTel Portofoon &Mobilofoonsysteem met GPS functie.

Met een digitaal portofoon of mobilofoonsysteem is het ook mogelijk via een GPS verbinding de portofoons en de mobilofoons te lokaliseren. Deze toepassing wordt ook door de politie gebruikt. Een GPS ontvangstsysteem is bijvoorbeeld ook toepasbaar bij mobiele surveillance, voor extra veiligheid. Ook is het GPS signaal te koppelen aan bijvoorbeeld een noodoproep.

Motorola DGP400 en DGP600 portofoonserie.
De digitale portofoons uit de Motorola DGP en de DGP serie zijn ook zeer geschikt als DMO portofoons voor directe communicatie.
Omdat deze digitale portofoons op vrijwel dezelfde manier als de analoge portofoons verbinding opbouwen, zijn deze portofoons ook ideaal voor DMO toepassingen (Direct Mode Operation). 
De DMO toepassingen worden gebruikt door bijvoorbeeld Brandweer, Politie, ME en MP.
Deze portofoons werken niet met het MotoTRBO protocol en staan los van het TRUNKING netwerk.
Met deze digitale portofoons heeft men een stabiele communicatie en kan men profiteren van de digitale voordelen.
De digitale portofoons hebben als voordelen: heldere communicatie, goede verstaanbaarheid in een lawaaierige omgeving, niet afluisterbaar (voor iedere gebruiker, brandweer en of politiekorps, of afzonderlijke gebruikers, kan een unieke digitale code met eventueel een extra encryptie geprogrammeerd worden)
Ook hebben deze portofoons een goede doordringbaarheid in grote gebouwen en parkeergarages.
Deze portofoons zijn robuust en voldoen aan de (IP57) norm.

Motorola DGP 6150 portofoon
De DGP 6150 is een zeer uitgebreide digitale portofoon en is ook zeer goed te gebruiken als basisportofoon. Het uitgebreide toetsenbord in combinatie met de LCD display maakt het mogelijk om tekstberichten in te voeren en te versturen naar collega’s of bijvoorbeeld een centralist. Met deze functionaliteit wordt het mogelijk te communiceren in omgevingen met veel omgevingslawaai of juist waar geen geluid geproduceerd mag worden, bijvoorbeeld tijdens voorstellingen. Een andere toepassing van tekstberichten is het doorgeven van werkinstructies en acceptatie hiervan, zonder tussenkomst van spraak.

De DGP 6150 is een zeer eenvoudig te bedienen portofoon uit het digitale programma van Motorola. Aanzetten,gespreksgroep kiezen en de gebruiker kan communiceren. Ook is deze portofoon analoog te gebruiken, verder is deze portofoon selectief oproepbaar.

Motorola DGP 4150 portofoon
De DGP 4150 is een zeer eenvoudig te bedienen portofoon uit het digitale programma van Motorola. Aanzetten,gespreksgroep kiezen en de gebruiker kan communiceren. Deze portofoon voldoet volledig aan de Digital Mobile Radio (DMR) standaard. 

Ook is deze portofoon analoog te gebruiken, verder is deze portofoon selectief oproepbaar.
.